Branded GIF’s: meer merkbekendheid en bereik

GIF’s, er zijn een heleboel creatieve exemplaren te vinden op WhatsApp, Facebook, Instagram en andere social media platformen. Een makkelijke en creatieve manier om een expressie of gevoel uit te drukken in de vorm van een kort filmpje. Maar waarom zou je investeren in branded GIF’s? Watch and learn!

Maak je content persoonlijk

Een beeld en een tekst, dat is de manier waarop de klassieke content vaak wordt ingestoken. Begrijpelijk dat je je op dit vlak wil onderscheiden als merk. Met GIF’s maak je het verschil. Je kan natuurlijk kiezen voor de bestaande GIF’s, maar jouw boodschap en verhaal wordt nog krachtiger met branded GIF’s van jouw merk!

Creëer makkelijk en snel een groot bereik

Wellicht heb je branded GIF’s al voorbij zien komen bij grotere merken, zoals bij Coolblue, Efteling of Unilever. Deze merken worden hierdoor nóg zichtbaarder dan dat ze al zijn, maar dat betekent niet dat branded GIF’s enkel geschikt zijn voor grote merken. Met branded GIF’s maak je je juist als kleiner of minder bekend merk zichtbaar voor particulieren. Volgens onderzoek van GIPHY heeft de meest bekeken branded GIF van 2020 ruim 1 miljard (!) views. Op een relatief makkelijke en snelle manier een groot bereik, wat wil je als merk nog meer?!

Story’s, posts of in de reacties: overal voor te gebruiken!

Branded GIF’s kun je overal inzetten. Vaak worden ze ingezet als sticker op Instagram story’s, maar je kan je content natuurlijk ook interactiever maken door een branded GIF in de visual te plaatsen. Daarnaast zijn branded GIF’s de ideale manier om de conversatie met jouw volgers aan te gaan. Voor elke reactie kan er een passende branded GIF worden gecreëerd. Eén van de sterkste wapens is de dialoog!

Brand awareness at its finest

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: de zichtbaarheid van je merk groeit enorm door de inzet van branded GIF’s. Je logo voorbij laten komen, je bedrijfsnaam, je producten of je medewerkers. Al deze beelden dragen bij aan de online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Daarnaast zijn de GIF’s van jouw bedrijf wereldwijd beschikbaar. Hoe creatiever en herkenbaarder jouw GIF’s, hoe groter de kans dat ook andere social gebruikers deze gaan gebruiken. We horen je denken: “Kom maar door met de GIF’s!”.

Je eigen GIF’s op jouw social kanalen?

Dat kan! Door bovenstaande voordelen zijn er dus genoeg redenen voor jouw bedrijf om GIF’s in te zetten op social media. 88 Creative helpt jou daarbij. Wij nemen het proces van jouw branded GIF’s van A tot Z uit handen, van creatie tot bewerking. Wij denken graag met je mee over de manier waarop jij jouw branded GIF’s op de meest effectieve manier in kan zetten op social media. Be there to take over!

Benieuwd naar ons werk of meer informatie? Ons team helpt je graag verder. Neem contact met ons op via [email protected] of +31 (6) 11 72 81 91.